Rita
Drama
5 sæsoner
Rita, den politisk ukorrekte lærer, der deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre tingene på.
Detaljer
Rita: Folkeskolelæreren i den populære dramaserie
I den danske TV-serie ‘Rita’ kan du følge selvstændige og uafhængige Rita Madsen, der navigerer gennem livet som folkeskolelærer og enlig mor til tre. Rita er en højst upædagogisk folkeskolelærer med rappe replikker og en særlig kontant facon. Eleverne elsker det, men historien er en helt anden med kollegerne, forældrene og hendes egne børn. Rita bryder konstant alle regler og kæmper for både sig selv og sine elever i en verden, der er uretfærdig og konventionel. ‘Rita’ tager fat på vigtige emner som kærlighed, familie og kønsroller, og serien er både morsom, tankevækkende og underholdende. Serien er skabt af Christian Torpe og blev sendt for første gang i 2012. Serien består nu af hele fem sæsoner, og siden premieren i 2012 er serien blevet en stor succes i både ind- og udland med flere priser og nomineringer.
Mød de mange personligheder i ‘Rita’
I dramaseriens univers møder du en lang række velkendte skuespillere. Mille Dinesen, som blandt andet også har vundet popularitet i komedieserien ‘Nynne’, spiller den rappe folkeskolelærer. I løbet af seriens fem sæsoner kan du derudover støde på: Lise Baastrup Sara Hjort Ditlevsen Carsten Bjørnlund Ellen Hillingsø Lotte Andersen Nikolaj Groth Peter Gantzler Udover Rita selv er der en række personligheder, der alle spiller væsentlige roller i seriens plot. I serien møder du eksempelvis kollegaen Hjørdis (Lise Baastrup), der selv kæmper med sine egne personlige og professionelle udfordringer. Du møder også læreren Rasmus (Carsten Bjørnlund), som Rita hurtigt udvikler et komplekst forhold til, og eksmanden, Tom (Carsten Nørgaard), spøger også stadig. Ritas tre halvvoksne børn kæmper også med Ritas ætsende ærlighed og hver deres udfordringer. Sammen skaber de mange personligheder en verden, der både er realistisk og underholdende, og dramaserien formår at portrættere personligheder og relationer på en måde, du let kan genkende.
Se ‘Rita’ på TV 2 Play, når det passer dig
Hvis du ikke allerede har set ‘Rita’ eller bare har lyst til at gense den populære serie, så kan du nemt streame alle fem sæsoner på TV 2 Play. Find en pakke til dig, og prøv TV 2 Play her. Når du har set eller genset hvert afsnit af den populære dramaserie, kan du kaste dig over miniserien ‘Hjørdis’, der netop stiller skarpt på Ritas godmodige kollega. I serien kan du følge skolelæreren, der forsøger at stable en teaterkoncert om mobning på benene. Miniserien er anerkendt af filmelskere verden over. Hvis du er vild med fiktion, så kan du på TV 2 Play finde nye fiktionsserier hver eneste uge. Om søndagen kan du nemlig udforske nye episoder én uge før visningen på TV – helt eksklusivt.
Om

Rita

Rita, den politisk ukorrekte lærer, der deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre tingene på.