Alfons Åberg

Børn
1 sæson
Serien er baseret på ti af Gunilla Bergströms klassiske børnebøger om drengen Alfons Åberg.
Detaljer
Alfons Åberg: Den eventyrsøgende dreng
Her på TV 2 Play kan du møde eller nyde et gensyn med den fantasifulde og godmodige Alfons i en række fortællinger, der dykker ned i den lille fyrs hverdagsbegivenheder. De velkendte ‘Alfons Åberg’-bøger har dannet grundlag for tegnefilmene, og begge dele bygger på historier om den ganske almindelige dreng, Alfons, der bor i en lejlighed med sin far, Bertil. I programrækken, som du finder her på TV 2 Play, drager Alfons Åberg ud på både små og store eventyr, og alle disse omhandler ganske almindelige hverdagsbegivenheder. I de små tegnefilm kan du eksempelvis opleve Alfons Åberg, der ikke vil spise sin aftensmad, på trods af at far-Bertil har lavet frikadeller. Du kan også komme med på sidelinjen, når Bertil er i gang med forårsrengøringen, og når Alfons skal være babysitter for Spirrevip. ‘Alfons Åberg’ er populær blandt børn. Historierne er underholdende, programmerne er korte, og de mange eventyr vækker let genkendelighed blandt børn. Historierne omhandler nemlig ganske almindelige hverdagsbegivenheder, som børn i flere forskellige aldre let kan sætte sig ind i. ‘Alfons Åberg’ rammer plet i jordnære udfordringer, og programmerne vækker følelser, som en hel del børn kan genkende fra deres egne liv - lige fra drømmen om at blive usynlig til udfordringen med at spare penge sammen. Vælg din pakke, og se ‘Alfons Åberg’ her på TV 2 Play.
Sådan startede ‘Alfons Åberg’
Den litterære tegnefilmsfigur stammer oprindeligt fra en serie af børnebøger skrevet og illustreret af Gunilla Bergström. Den første bog udkom tilbage i 1972, og der er gennem tiden udgivet i alt 25 fantastiske bøger om Alfons Åberg. ‘Alfons Åberg’-bøgerne tager fat på små og store hverdagsbegivenheder som fødselsdagsfester og hemmelige venner - præcis ligesom tegnefilmene. Bøgerne er oprindeligt på svensk, men fantasifulde og godmodige Alfons er en populær figur, for sidenhen er bøgerne blevet oversat til mere end 30 forskellige sprog og trykt i flere millioner eksemplarer på andre sprog. Vidste du, at Alfons Åberg faktisk også har fået nyt navn i en del lande og sprogversioner? På arabisk hedder den lille fyr eksempelvis Burhan, og i Tyskland er det Willi.
Se ‘Alfons Åberg’ på TV 2 Play
‘Alfons Åberg’ kan underholde i børnehøjde med hyggelige historier og genkendelige hverdagsoplevelser. Den ene dag er han en genial opfinder, og den næste dag grubler han over, hvad far-Bertil mon skal have i fødselsdagsgave. Med et TV 2 Play-abonnement får du dog ikke blot adgang til ‘Alfons Åberg’. Foruden et væld af fiktionsserier og film får du adgang til Oiii - et børneunivers, der er fyldt med film, TV-serier og eksklusive, danskproducerede børneprogrammer til børn i alle aldre. Gå på opdagelse i hele Oiii-universet med lige præcis den pakke, der passer til dig og din husstand.
Om

Alfons Åberg

Serien er baseret på ti af Gunilla Bergströms klassiske børnebøger om drengen Alfons Åberg.