Adams æbler

Komedie
1 t. 30 min
2005
Frarådes børn under 15 år
Nynazisten Adam (Ulrich Thomsen) bliver dømt til 12 ugers samfundstjeneste hos præsten Ivan (Mads Mikkelsen), hvor bl.a. også tennisstjernen Gunnar (Nicholas Bro) og tankstationsrøveren Khalid (Ali Kazim) logerer. Ivan modtager Adam med åbne arme - men snart efter er der uro i paradis.
Detaljer
Adams æbler: En præst, en nynazist og et æbletræ
‘Adams æbler’ er en skæv og underholdende filmperle, der bringer en præst, en nynazist og et æbletræ sammen i en uventet fortælling. I den sorte komediefilm møder du den godhjertede præst Ivan, der tager sig af en lille men broget flok af kriminelle og udstødte i forsøget på at støtte sine medmennesker. Alt sammen for at hjælpe dem med at finde en vej væk fra deres dystre fortid. Blandt det verdensfjerne kollektiv er Adam, en hård nynazist, der er tvunget til at arbejde i kirken som en del af sin prøveløsladelse. I kirken holder den alkoholiske og tidligere tennisstjerne Gunnar også til, og det samme gør tankstationsrøveren Khalid og den rørstrømske Sarah. Men præsten Ivan gemmer også selv på et par hemmeligheder under den polerede overflade, og snart er der uro i kollektivet og afsløringer på vej blandt det rige karaktergalleri i ‘Adams æbler’. Hvis du er klar til en filmoplevelse ud over det sædvanlige, så tag en bid af ‘Adams æbler’ på TV 2 Play, og lad dig forføre af den mærkværdige og uforglemmelige fortælling.
‘Adams æbler’ bag kulissen
Den danske komediefilm ‘Adams æbler’ havde premiere i 2005 og er skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen – manden, der også står bag ‘Blinkende lygter’ og ‘De grønne slagtere’. Filmen byder på et stjernebesat hold af danske skuespillere som blandt andet: Mads Mikkelsen Ulrich Thomsen Nicolas Bro Paprika Steen Ali Kazim Ole Thestrup Nikolaj Lie Kaas Filmen fik ved sin premiere en positiv modtagelse, og den er blandt andet blevet rost for sin originale tilgang til temaer som tro, håb og forsoning. Faktisk modtog den adskillige danske og internationale priser og nomineringer. ‘Adams æbler’ fik Robert-prisen for årets danske spillefilm og årets originale manuskript tilbage i 2006.
Se ‘Adams æbler’ og mange flere film på TV 2 Play
Drømmer du om at se eller gense ‘Adams æbler?’ Så er du landet det rette sted. På TV 2 Play kan du nemlig streame den, når og hvor du vil. Du kan tilmed tage dit abonnement med i hele EU, hvis du har behov for det. Foruden den skæve og underholdende ‘Adams æbler’-film finder du et væld af andre film, der bare venter på at blive set. Uanset om du er tilhænger af drama, komedie, action eller romantik, så har TV 2 Play noget for enhver smag. Find en pakke, der passer til dig, og dyk ned i det store udvalg af film.