Pagten

Drama
1 t. 50 min
2020
Frarådes børn under 11 år
Den verdensberømte forfatter Karen Blixen (Birthe Neumann) på 63 år møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig (Simon Bennebjerg). Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner mod, at han skal adlyde hende ubetinget - uanset prisen.
Detaljer
Se historien om de litterære verdensstjerner i ‘Pagten’
‘Pagten’ er en fascinerende og intens skildring af to markante skikkelser i dansk litteraturhistorie – nemlig den verdensberømte forfatter Karen Blixen og den unge digter Thorkild Bjørnvig. I filmen bliver du inviteret ind i en verden præget af kunst, kreativitet, magt og ikke mindst personlige ofre. Du følger den 63-årige Karen Blixen, som indgår en pagt med den 33 år yngre Thorkild Bjørnvig. Blixen lover at gøre Bjørnvig til en stor kunstner, hvis han til gengæld adlyder hende – ubetinget. Det bliver starten på en pagt, der kommer til at sætte dybe spor i begges liv. Bjørnvigs privatliv bliver sat på en hård prøve, mens Blixen kæmper med både indre dæmoner og en sygdom, hun har bragt med sig hjem fra Afrika. ‘Pagten’ er fyldt med intensitet og dybde, og filmen vil med garanti give dig et unikt indblik i to af Danmarks mest betydningsfulde litterære figurer. Se filmen på TV 2 Play, og bliv opslugt af det dramatiske mesterværk.
Bag ‘Pagten’ står Oscarvinder Bille August
'Pagten' er en fascinerende drama, der er skabt af en mesterinstruktør og båret frem af et talentfuldt skuespillerhold. Filmen er kommet til live af en af Danmarks mest anerkendte instruktører - nemlig Bille August. Med en Oscar i bagagen og en række andre anmelderroste film som 'Lykke-Per' er Bille August kendt for sin evne til at skabe intense og dybdegående karakterportrætter. I 'Pagten' har Bille August samlet et stærkt hold af skuespillere, der bringer de litterære ikoner Karen Blixen og Thorkild Bjørnvig til live. Birthe Neumann leverer en stærk og rørende præstation som Karen Blixen, og ved hendes side finder du Simon Bennebjerg, der med sin rolle som Bjørnvig cementerer sin position som en lovende skuespiller i dansk film.
Opdag mange flere film med adgang til C More
Med en TV 2 Play-pakke får du et stort udvalg af film fra C More med i købet, og det gælder, uanset om du vælger Basis, Favorit eller Favorit + Sport direkte hos TV 2 Play. Med adgang til C More åbner dørene til et sandt filmunivers, der bare venter på at blive udforsket Udover 'Pagten' kan du dykke ned i et hav af andre filmperler. Du kan eksempelvis kaste dig over ‘En mand der hedder Ove’, som er en hjertevarm og humoristisk fortælling om en gnaven, gammel mand. Eller hvad med den nervepirrende krimi ‘Journal 64’? Og hvis du er i humør til en rørende kærlighedshistorie, så er ‘Call Me by Your Name’ lige noget for dig. Med en TV 2 Play-pakke får du altså adgang til en verden af underholdning og uendelige valgmuligheder, når du skal vælge din næste streamingoplevelse.